Shortcuts: Mobile | Active Topics | Newest Posts | Latest Freeware | Private Messaging | Contribute News | Archive 
NEWS
Search News
Browse by Category
News History
1SRC News RSS Feed
1SRC Podcast RSS Feed
Contribute News
FORUMS
Search Forums
Topic Specific
News
General
Applications
Games
Video
Deals & Promos
Developers
E-books
Mac / Linux
Medical
Podcast
Skins & Backgrounds
Wireless
Off-Topic
Audio/Video
Cellphones
Digital Cameras
Gaming
Gadgets & Gizmos
Non-Palm OS PDAs
PCs/Laptops
Tech Web
palm
pre
Foleo
T|X-Series
Z-Series
LifeDrive
Zire
Treo
Tungsten
Older Palms
Sony
VZ-Series
TH-Series
UX-Series
TJ-Series
NX-Series
TG-Series
NZ-Series
Older Clies
Tapwave
Zodiac
Garmin
iQue
Other Licensees
AlphaSmart
Fossil
Group Sense
Kyocera
LG
Samsung
Site Specific
Arcade
Comment/Suggest
FREEWARE
Search Freeware
Applications
Ebooks
Skins
Backgrounds
ABOUT US
Contact Us
Contribute News
About Us
Privacy Statement
LOW PRICE SEARCH

Search for the lowest prices:




LINKS





























Go Back   1src Forums > Topic Specific > Applications > Games
Forum has been archived.
Login has been disabled.
FAQ Members List Calendar Chat Arcade Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-28-2005, 06:53 PM   #31
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
One other thing, I have Landscape and have set the rotaion settings to start EDGE in portrait. For some reason EDGE still starts in landscape, I have to reset the handheld, then EDGE will start in portrait. Has anyone else experienced this minor issue? I think it might be because I have EDGE of my card and am starting it with a shortcut in Zlauncher. Any ideas?
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 06:56 PM   #32
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
WOW? How did you get it into landscape. Did you use the Landscape prgram?
Do you have EDGE in RAM or on a card?
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 06:56 PM   #33
LupeValenz
(^_^)/ Hi
 
LupeValenz's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NM
Posts: 2,936 LupeValenz is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to LupeValenz
Woopsies, tried it now and I see what you all are talking bout. It seems to get it to work landscape you have to open EDGE First on portrait, then exit, fix it so EDGE works in landscape, then open again to get rid of the wierd colors. Worked good yesterday cuz I didn't exit at all yesterday. Seems have to do it this way everytime you power back on the system >_<
LupeValenz is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 07:04 PM   #34
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
Yeah I still cannot get even that to work, the colors are still all messed up. Landscape would be so cool.
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 07:14 PM   #35
LupeValenz
(^_^)/ Hi
 
LupeValenz's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NM
Posts: 2,936 LupeValenz is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to LupeValenz
That didn't work for you? ;_;. Sorry to hear bout that as it worked fine for me. I have everything but the main EDGE prc on my card. Landscape is nice. Maybe a fresh install might do the trick. I'm runnin out of thing up my sleeve here heheh.
LupeValenz is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 07:16 PM   #36
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
Thanks Ill try to move the main PRC to RAM. I dont think I have it in RAM.
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 07:50 PM   #37
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
Nope no go. Still just portrait for me. My other problem is solved though. After I moved the main prc to RAM I can now use the rotation settings to force the portrait startup.
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 09:31 PM   #38
LupeValenz
(^_^)/ Hi
 
LupeValenz's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NM
Posts: 2,936 LupeValenz is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to LupeValenz
Must have some kind of hack or something then cuz I don't have any >_<. Sorry to hear its a no go though, either way, landscape or portrait, its still one fine game .
LupeValenz is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 10:21 PM   #39
filber
Palm T|X'er
 
filber's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Boston
Posts: 949 filber is on a distinguished road
This game is exactly what I expected it to be: Amazing! Job well done R. Zane Rutledge! For what it's worth to others, I am averaging between 16 and 18 FPS with background music enabled on my TH55. For those having speed issues with Background music enabled, I have found a couple of typical causes for this. One is with Palmary Clock and Pocket Tunes. For some reason, using music files (ogg, mp3 etc) really slows down the device, even after the alarm has been silenced. I think it has something to do with Pocket Tunes background play. Doing a soft reset fixes the problem every time. I've noticed the slowdown with several games. Warfare, Zuma, etc. Basically, anything which slows down the device will severely impact the performance of a game like this. Especially things like Fontsmoother and ZL Quicklaunch. Try disabling some of these things and soft reset then see if EDGE works a bit better with Background music enabled. Palm Internals is an excellent tool for helping test system speed. Good luck!

Some other apps to watch out for which seem to impact system performance:

-McPhling
-Hi Launcher
-Fonts4OS5
-TechSounds
-YAHM
-CodeDiver
-THeUtil

Something which I use which may speed things up a bit is the FAT32 Driver.

Hope this helps!

Last edited by filber : 10-28-2005 at 10:27 PM.
filber is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 11:05 PM   #40
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
Well I have searched through my TH55 and the only programs I have that I can guess might be causing the error are Graffitti Anywhere (not active), Codediver (but not activated on EDGE), and that's pretty much it. Portrait is great, but dang in landscape is available it bothers me not to have it. I have now made it to level 3 and the little purchse box keeps coming up. Zane will seperate me of 24.99 very soon.
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 11:15 PM   #41
Finder87
Where am I?
 
Finder87's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: 3 ft from the sun, New Mexico
Posts: 138 Finder87 is on a distinguished road
This game is amazing! Cache mode hogs up ram but if you leave it off it just takes a second or two to load up, still leaving me with 7.2 megs free so i can play bejewled2, Legacy and WI.

Awesome game

Lvl 2 now....cant find that damn bow :P
Finder87 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2005, 01:08 AM   #42
Skullkrushr
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 190 Skullkrushr is on a distinguished road
North west in the trees. Its just lying there.
Skullkrushr is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2005, 11:20 AM   #43
NX70BOY
now own TH55
Bronze Contributor
 
NX70BOY's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: TX, US
Posts: 900 NX70BOY is on a distinguished road
Send a message via AIM to NX70BOY
:\

i get this error when i try to run from card:

__________________
Palm III > Palm m100 > Sony Clie NR70 > NX70V > NX80V > TH55 > iPhone v1 > iPhone 3G > iPhone 3GS > iPhone 4 > iPad
Twitter | Web Design
NX70BOY is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2005, 03:31 PM   #44
Joel
1src Co-Founder
 
Joel's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Guam
Posts: 4,518 Joel will become famous soon enough
Send a message via ICQ to Joel Send a message via AIM to Joel Send a message via MSN to Joel Send a message via Yahoo to Joel
What exactly were the steps that led to this problem? Can it be replicated?
Joel is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2005, 04:09 PM   #45
zhamilton1
ScreensOS Designer
 
zhamilton1's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Israel
Posts: 278 zhamilton1 is on a distinguished road
Talking Tips to get running

First of all... guys... if you read my quick review it says to disable hacks... this means anything which has system effect like the latest and greatest skinning apps (add Edge to the exclude list and if its PalmRevolt, remove all the 'check marks' as well). This includes also graffiti applications like NewPen which can cause Edge to refresh the display to many times.

I get 15 frames per second and you can modify the FPS to get a smother game experience in the menu. You will find more menu items if you scroll down

Before you hash and slash your way through the levels... in the home town (yeah.. you start there) go to one of the NPC (Non Player Characters) teams and join. Like if you are a thief, find the thief and join his club. If you switch clubs you reset your level. The club guy is also where you go to upgrade to a new level when you get enough points. Its not like diablo, you dont get upgraded automaticly, so dont expect to hash and slash forever... you need to go back to your home to get some things.

If you dont like having to press done after every map load, you'll find it in the settings if you scroll down a bit. For your FPS, there is a time demo toggle in the settings as well.

Save constantly... it doesn't cost anything

After any fight, find a quiet spot far from slayed or non slayed beasts and tap the moon icon (the icon before the last) and it will give you some health points. You can only do this once every a few moments, so move around and go back and tap the moon icon to revive yourself when you are away from town or some nice drink to bring you back to your senses.

When you gain a weapon... tap the weapon icon (the second icon) twice and tap a slot (like a ring slot) and select an item to fill that spot. No drag & drop guys.

OK... I have got to say that this is a great game... you got it going on zane

If any of you want any more tips and tricks, give me a hint
__________________
Zakai Hamilton
Screens Environment Designer+Coder
MSN+Email: zhamilton1@yahoo.co.uk
Blog: http://www.screensenvironment.blogspot.com
zhamilton1 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.

  AD HOSTS ?
  GOOGLE ADS ?
  AMAZON ADS ?

Powered by: vBulletin Version 3.0.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
2001 Entity City, LLC. All rights reserved.