Shortcuts: Mobile | Active Topics | Newest Posts | Latest Freeware | Private Messaging | Contribute News | Archive 
NEWS
Search News
Browse by Category
News History
1SRC News RSS Feed
1SRC Podcast RSS Feed
Contribute News
FORUMS
Search Forums
Topic Specific
News
General
Applications
Games
Video
Deals & Promos
Developers
E-books
Mac / Linux
Medical
Podcast
Skins & Backgrounds
Wireless
Off-Topic
Audio/Video
Cellphones
Digital Cameras
Gaming
Gadgets & Gizmos
Non-Palm OS PDAs
PCs/Laptops
Tech Web
palm
pre
Foleo
T|X-Series
Z-Series
LifeDrive
Zire
Treo
Tungsten
Older Palms
Sony
VZ-Series
TH-Series
UX-Series
TJ-Series
NX-Series
TG-Series
NZ-Series
Older Clies
Tapwave
Zodiac
Garmin
iQue
Other Licensees
AlphaSmart
Fossil
Group Sense
Kyocera
LG
Samsung
Site Specific
Arcade
Comment/Suggest
FREEWARE
Search Freeware
Applications
Ebooks
Skins
Backgrounds
ABOUT US
Contact Us
Contribute News
About Us
Privacy Statement
LOW PRICE SEARCH

Search for the lowest prices:




LINKS





























Go Back   1src Forums > Sony > Clie TJ-series
Forum has been archived.
Login has been disabled.
FAQ Members List Calendar Chat Arcade Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-25-2004, 11:42 PM   #31
Dynalyte
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canada
Posts: 9 Dynalyte is on a distinguished road
Had the lock up, soft reset and everything gone problem again today. Here is what happened:

I put my hand in my jacket pocket to retrieve my clie and accidentally pushed the memory stick, so it popped out. Without thinking, I pushed it back in, and then...well, you know the story.... it wouldn't turn back on!!!! I soft reset it and everything was gone.

Since this lock up/hard reset issue started back in December I have had this exact type of problem happen to me a few times. I am now in the habit of always having my clie on when inserting a memory stick (except today obiously), so it hadn't happened to me in quite some time (at least a month).

*****RANT****** Why does the year have to reset to 1900!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***********
Dynalyte is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2004, 12:04 PM   #32
efini
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11 efini is on a distinguished road
Others, even some within this thread, have reproduced this hard reset without memory sticks in the pda. Perhaps what you are describing is a different problem. It would be much easier to discuss this problem if we could put accidents with memory sticks out of the picture.
efini is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2004, 03:58 PM   #33
Dynalyte
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canada
Posts: 9 Dynalyte is on a distinguished road
I think there are clearly two different issues here. First of all, I am certain that the auto-lock feature was causing my clie to reset. It _may_ be that something else was conflicting with autolock, but it is diffinately related to autolock. Disabling autolock allowed me to become sane again.

Secondly, I believe there is an issue with memory sticks. Check out this thread:
http://www.cliesource.com/forums/sh...ight=aeroplayer
I read about other people having trouble with the memory sticks locking up there Clie in another post too, but I can't find it right now.

Lastly, although these may be issues, I know longer consider them as severe. I am able to use my clie without it reseting on me - and thats the most important thing! A month ago before I had identified these two issues, I was nearly ready to buy a Windows CE device (shudder).
Dynalyte is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2004, 04:32 PM   #34
FireSpark
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 12 FireSpark is on a distinguished road
[almost] CURE ALL FOR PALM OS

I cant post new threads so will someone please post this somewhere obvious? Thanks.

So here goes.

I was tinkering with my palm, and im the type of person who puts 1000000's of apps on it, so it started messing up.

I was toying with what files i could delete and fix the problem, when i stumbled on one that just about fixed every software conflict ive ever had.

here are the steps:

1) hotsync or otherwise back up your device.

2) find the backup directory

3) find the file called "saved_prefs.prc" (or something like that)

4) delete it

5) hard - reset your device

6) hot sync/restore backup

7) enjoy not having software bugs!

NOTES: this method works to delete pesky files too. Just do the same process, deleting the unwanted file instead.

SIDE EFFECTS: many apps store data in this file which makes it a cureall solution, and a small problem too. Be warned that you may have to reset some mundane settings in your apps before you are back to normal. Also, although i dont, you may want to make a backup of this file too, so if things just get worse [can't immagine why] you can replace the file and be back to before.

PLEASE POST THIS IN A LESS DISCRETE PLACE!!


Hope this works for you, Alex
FireSpark is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2004, 09:04 AM   #35
goodvibez
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hamilton, Ontario, Canada
Posts: 8 goodvibez is on a distinguished road
Send a message via AIM to goodvibez
I dunno...maybe I have been lucky so far. I've had my TJ35 for 4 months now and have yet to have this lock up problem. I do not have autolock on my pda, however I do have a MS and it has been knocked out on several occasions - even when it has been on - and I have not had this problem. Seems wierd, maybe it's a problem with a certain number of these that was manufactured at a specific time? Not sure why it would do it for so many and not for others.

Anyways, I hope you all figure the problem out, and I hope after posting this saying I don't have these problems...that I don't get them....
goodvibez is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 07:08 PM   #36
JohnTN
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 7 JohnTN is on a distinguished road
I have had a TJ25 since early Feb 2004. I use autolock and have experienced 3 times when it would not come on. Each time I did a soft reset and it came on but all data was lost.

I have not tried disabling autolock, but do backup frequently now.
__________________
John
JohnTN is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2004, 09:45 AM   #37
ka9rqw
Registered User
 
ka9rqw's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Jefferson City, MO
Posts: 28 ka9rqw is on a distinguished road
I've got a TJ25 that I've had since late Feb. 2004. It's also had the lockup problems, most recently last night when I swapped memory sticks (Sony 8 Mb for Sandisk 64) with power off to change apps. I'm one of those people who uses one memory stick for apps and one for games and other stuff, and I was wanting to put some spare pix on my game card to carry around. Lockup occurred, hard reset, start over. SOS, BTDT several times, but took about 30-45 minutes to get back up and running. Tried FireSpark's tip and backed up games stick (found a bad app that didn't want to be deleted) and reformatted it. I'll let this thread know if that fixes the problem. BTW, the problem app was an install of Castaway...I'd deleted it (or so I thought) quite a while ago, but it seemed to have come back. Shouldn't do that again, though....everything's been erased, checked, and reloaded...what a time-consuming mess!
ka9rqw is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 10:36 AM   #38
clieblue
Registered User
 
clieblue's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Canada
Posts: 100 clieblue is on a distinguished road
Ok, this finally happened to my TJ35. I came to work this morning and noticed my Clie was dead. I thought for whatever reason the battery was dead, so I recharged it. After about half an hour it still wouldn't turn on. I thought that didn't make sense, so I did a soft-reset. You know the rest of the story.

I do remember the last thing I did last night was insert my MemoryStick to the Clie. I am pretty sure I didn't try to pop it out and in.

Now, since I've got nothing else to lose (I already lost everything), I just tried using AeroPlayer to play MP3s on the MS. I deliberately ejected the MS. AeroPlayer just quit and I was returned to the Clie Launcher without lockup or crash! I even tried popping in my MS while in Clie Launcher and while the MS LED was still lit, I popped out my MS. Again, no lockup!

Darn! I don't even remember the last time I did a HotSync. It's got to be at least a week ago.
clieblue is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 12:13 PM   #39
clie_fly
Junior Member
 
clie_fly's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 16 clie_fly is on a distinguished road
Have you guys called Sony support? I have the same problem with my TJ-35 and they basically told me to it's not their problem, go to hell.
clie_fly is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 12:35 PM   #40
ka9rqw
Registered User
 
ka9rqw's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Jefferson City, MO
Posts: 28 ka9rqw is on a distinguished road
I hadn't because I've heard your complaint echoed by others.
ka9rqw is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2004, 10:01 PM   #41
FireSpark
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 12 FireSpark is on a distinguished road
Yah... hate to say it, but generally tech support is crap. no matter what. unless its the developer / one of the developers 1 on 1 with you via email or IM, the techies dont know the stuff better than you. The only advantage they have is a big manual and a company exclusive intranet database, which seem to take them ages to browse anyway. For palm OS problems, youre better off posting here (we usualy respond quickly unlike tech support) and we generally can fix a problem that others cant. I solved (well- sort of) my keyboard problem here when all sony wanted me to do was shell out another $100 for a proprietary POS keyboard that they can mess with whenever they want.

as for my trick and this ms problem, Usually the trick works better for software conflicts (repeated soft resets with 1 app), but it may work with this too to some degree. Ive never tested it as i back up like every other 30 seconds to install something new or transfer a doc. Hard esets usually arnt a problem. I just take the opportunity to kill the saved prefs right there.
FireSpark is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2004, 05:12 AM   #42
chak231
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hong Kong
Posts: 16 chak231 is on a distinguished road
I give up my TJ-35. It locked up again! I use back my SJ-33. @@
chak231 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2004, 06:54 AM   #43
ka9rqw
Registered User
 
ka9rqw's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Jefferson City, MO
Posts: 28 ka9rqw is on a distinguished road
Did you try any of the tips that the people participating in this thread had suggested?
ka9rqw is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2004, 07:51 AM   #44
chak231
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hong Kong
Posts: 16 chak231 is on a distinguished road
I have tried all I can do!
Unless I unload all applications, the machine still lock up 1-2 times a week!
I love my wallpaper, so I am not happy to unload the zlauncher. I have a lot of applications on my clie, ebook, database, datebk5, dictionaries.......
I listen to MP3, so I have to switch MS, you know MS causes problems...
chak231 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2004, 10:57 AM   #45
paulsboutique
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 33 paulsboutique is on a distinguished road
Try This:

http://www.bluenomad.com/bbvfs/prod_bbvfs_details.html

BackupBuddy will (if you desire) automatically back up the entire contents (or a subset) of RAM to your MS every day at a time that you set.

I've had to do a hard reset, but I then just access the MS, run BackupBuddyVFS's Restore, and my palm is up and running (sorry: palm=clie), restored **exactly** to the way it was as of my last backup. Everything the same: settings, conduits, etc.

The Lite version is only $7, and you can try out both the regular and lite versions for 30 days.. I'd recommend it.

Last edited by paulsboutique : 04-01-2004 at 11:07 AM.
paulsboutique is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.

  AD HOSTS ?
  GOOGLE ADS ?
  AMAZON ADS ?

Powered by: vBulletin Version 3.0.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
2001 Entity City, LLC. All rights reserved.