Shortcuts: Mobile | Active Topics | Newest Posts | Latest Freeware | Private Messaging | Contribute News | Archive 
NEWS
Search News
Browse by Category
News History
1SRC News RSS Feed
1SRC Podcast RSS Feed
Contribute News
FORUMS
Search Forums
Topic Specific
News
General
Applications
Games
Video
Deals & Promos
Developers
E-books
Mac / Linux
Medical
Podcast
Skins & Backgrounds
Wireless
Off-Topic
Audio/Video
Cellphones
Digital Cameras
Gaming
Gadgets & Gizmos
Non-Palm OS PDAs
PCs/Laptops
Tech Web
palm
pre
Foleo
T|X-Series
Z-Series
LifeDrive
Zire
Treo
Tungsten
Older Palms
Sony
VZ-Series
TH-Series
UX-Series
TJ-Series
NX-Series
TG-Series
NZ-Series
Older Clies
Tapwave
Zodiac
Garmin
iQue
Other Licensees
AlphaSmart
Fossil
Group Sense
Kyocera
LG
Samsung
Site Specific
Arcade
Comment/Suggest
FREEWARE
Search Freeware
Applications
Ebooks
Skins
Backgrounds
ABOUT US
Contact Us
Contribute News
About Us
Privacy Statement
LOW PRICE SEARCH

Search for the lowest prices:†




LINKS





























Go Back   1src Forums > Topic Specific > Off-Topic > OT: PCs/Laptops
Forum has been archived.
Login has been disabled.
FAQ Members List Calendar Chat Arcade Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-07-2006, 01:58 AM   #1
JackAxe
Barbarian Artist
 
JackAxe's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Barbarianville
Posts: 3,066 JackAxe is on a distinguished road
Smile Possiblly a screen to replace my HD 30".

This is just a rumor, but Apple might be announcing a screen that displays 4520x2540.

If it's true, Apple will either be releasing a rather large screen, so that the pixels aren't microscopic, or updated the OS so that all elements are resolution dependent. Some of the menus are still locked to a set point size.

<]=)
__________________

I be a hearty pirate that plunders many waffles.

The Dread Pirate Monkey Gizmo has scurvy! :)

Nintendo DS and Wii, me gaming machines of choice.
JackAxe is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 11:21 AM   #2
SamuraiCatJB
Need coffee. Need coffee.
Platinum Contributor
 
SamuraiCatJB's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Alamogordo, NM USA
Posts: 2,030 SamuraiCatJB will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by JackAxe
Some of the menus are still locked to a set point size.

<]=)

And you make fun of the competition....



I don't know of any graphics cards outside of medical greyscale systems that have a resolution that high. However, if they take dual signals from a graphics card, you may be right if one of the numbers is off a little. Let me know when they release it.

I can't afford it, but I can at least drool over it.
__________________
And now, Grandfather, I ask you to bless the White Man. He needs your Wisdom, your guidance. You see, for so long, he has tried to destroy my people, and only feels comfortable when given power. Bless them, show them the peace we understand, teach them humility. For I fear they will someday destroy themselves and their children, As they have done so Mother Earth. I plead, I cry. After all, They are my Brothers.... ~ Prayer ~
SamuraiCatJB is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 03:48 PM   #3
JackAxe
Barbarian Artist
 
JackAxe's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Barbarianville
Posts: 3,066 JackAxe is on a distinguished road
Who meeeeeeeeeeeeeeee...

I'm sure it's just a matter of enabling it, since past version of Mac OS supported different pt sizes in the menus. When and if Apple releases a larger screen, the OS will have complete support for its higher rez.

At least the entire GUI is already GPU accelerated, I wouldn't want to run a 30" on any current Windows PC.

<]=)
__________________

I be a hearty pirate that plunders many waffles.

The Dread Pirate Monkey Gizmo has scurvy! :)

Nintendo DS and Wii, me gaming machines of choice.
JackAxe is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 07:15 PM   #4
SamuraiCatJB
Need coffee. Need coffee.
Platinum Contributor
 
SamuraiCatJB's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Alamogordo, NM USA
Posts: 2,030 SamuraiCatJB will become famous soon enough
piece of cake! I run Windows PCs with dual 1920x1200 monitors every day, total combined resolution near your 30". I even do full up-3D graphics at that resolution with large panoramas of landscapes generated from USGS and satelite maps.

Any problem Windows might have with such resolution can be made up with a little bit of skill and knowledge of how graphics cards work and how to do what you want with them. It is always harder when you use a screwdriver as a chisel, and a chisel as a screwdriver. Knowledge goes far. So either I am a miracle worker, or Windows can do a little more than you think.
__________________
And now, Grandfather, I ask you to bless the White Man. He needs your Wisdom, your guidance. You see, for so long, he has tried to destroy my people, and only feels comfortable when given power. Bless them, show them the peace we understand, teach them humility. For I fear they will someday destroy themselves and their children, As they have done so Mother Earth. I plead, I cry. After all, They are my Brothers.... ~ Prayer ~
SamuraiCatJB is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 06:59 AM   #5
JackAxe
Barbarian Artist
 
JackAxe's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Barbarianville
Posts: 3,066 JackAxe is on a distinguished road
When the GPU is chugging away all is fine. But for standard GUI windows under Windows; Blah!!! I should've have noted that I would make an exception for Maya and only if more games supported it on the dark-side.

I just don't like Window's GUI performance, even on a 15" LCD. It's noticeably slower than my Macs, since it's still stuck in the stone-age of relying on the 2D graphic accelerator. But I do know that Windows can give a window 100% GPU use, which is of course why I would make an exception for the above items. Scrolling speed is also decent in some cases.

<]=)
__________________

I be a hearty pirate that plunders many waffles.

The Dread Pirate Monkey Gizmo has scurvy! :)

Nintendo DS and Wii, me gaming machines of choice.
JackAxe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KeyQuick + UX keyboard. antoinepierre Clie UX-series 132 08-23-2009 10:04 AM
Remove or reduce a screen noise of your Zire junglemike Zire 4 09-13-2005 02:03 AM
How / Where to replace broken Screen TH55 Orcas #13 Clie TH-series 2 05-23-2005 03:27 AM
Fellowes Screen Protectors Atomic Chicken General 23 08-05-2003 04:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:14 PM.

  AD HOSTS ?
  GOOGLE ADS ?
  AMAZON ADS ?

Powered by: vBulletin Version 3.0.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2001 Entity City, LLC. All rights reserved.