Shortcuts: Mobile | Active Topics | Newest Posts | Latest Freeware | Private Messaging | Contribute News | Archive 
NEWS
Search News
Browse by Category
News History
1SRC News RSS Feed
1SRC Podcast RSS Feed
Contribute News
FORUMS
Search Forums
Topic Specific
News
General
Applications
Games
Video
Deals & Promos
Developers
E-books
Mac / Linux
Medical
Podcast
Skins & Backgrounds
Wireless
Off-Topic
Audio/Video
Cellphones
Digital Cameras
Gaming
Gadgets & Gizmos
Non-Palm OS PDAs
PCs/Laptops
Tech Web
palm
pre
Foleo
T|X-Series
Z-Series
LifeDrive
Zire
Treo
Tungsten
Older Palms
Sony
VZ-Series
TH-Series
UX-Series
TJ-Series
NX-Series
TG-Series
NZ-Series
Older Clies
Tapwave
Zodiac
Garmin
iQue
Other Licensees
AlphaSmart
Fossil
Group Sense
Kyocera
LG
Samsung
Site Specific
Arcade
Comment/Suggest
FREEWARE
Search Freeware
Applications
Ebooks
Skins
Backgrounds
ABOUT US
Contact Us
Contribute News
About Us
Privacy Statement
LOW PRICE SEARCH

Search for the lowest prices:




LINKS





























Go Back   1src Forums > Sony > Clie TJ-series
Forum has been archived.
Login has been disabled.
FAQ Members List Calendar Chat Arcade Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-12-2005, 01:01 PM   #1
emo777
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 21 emo777 is on a distinguished road
TJ 35 and memory stick pro

Hello
I bought a new memory stick, a magic gate 1 gb.
I put it inside of the clie but it doesnt recognize it...what should I do, some kind of format? how?
On the specs of the TJ35, it says that my clie should read this kind of memory stick...I am puzzled
Thanks
Emo
emo777 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2005, 08:00 PM   #2
dalego
Registered User
 
dalego's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: FL
Posts: 23 dalego is on a distinguished road
Smile

Format the memory stick using the clie files inside the
tj35 and you should be fine.
dalego is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2005, 01:28 AM   #3
emo777
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 21 emo777 is on a distinguished road
Thanks for the answer but it seems the clie doesnt see the card. When i got to Files, the clied only makes me see the main memory of the palm and not the ms. I fear the ms is broken :-(
Emo
emo777 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2005, 08:14 AM   #4
Valwit
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Ireland
Posts: 116 Valwit is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Valwit
check the ms with another device, maybe with a digicam in a shop?
Valwit is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 02:56 AM   #5
philpalm
Registered User
 
philpalm's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Alhambra
Posts: 1,209 philpalm is on a distinguished road
4gb is not supposed to work in a TJ35. Did you look at sony's website and see if it is compadible? You know how to format don't you? If not go to the website and learn.
philpalm is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 11:16 AM   #6
dalego
Registered User
 
dalego's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: FL
Posts: 23 dalego is on a distinguished road
to Philpalm who has trouble learning how to read, we were talking about a 1gb memory stick and not a 4gb stick!, we are aware that the max memory stick to use is just 2gb unless you use a hack which uses a FAT32 file system to be able to use a 4gb
dalego is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 08:52 PM   #7
pyrophilus
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3 pyrophilus is on a distinguished road
So did anyone figure this out?

I just got a 1GB Memory Stick Pro (Sony brand) for my sister's TJ-35. When you insert it into the Clie, you do not hear the sound (the sound when MS is inserted and recognized).

I have a 256MB Memory Stick Pro running fine in the same Clie.

I put it in my computer's Sandisk reader, and it read the 1GB MS fine. I noticed that it was formatted to FAT32, so I tried re-formatting it to FAT. No joy. The Clie doesn't "see" the card when it is inserted.

So if anyone has figured this out, I would truly appreciate any answers.

-Sage
pyrophilus is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 09:44 PM   #8
philpalm
Registered User
 
philpalm's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Alhambra
Posts: 1,209 philpalm is on a distinguished road
So two choices convert your tj-35 to read fat 32 or convert the memory stick to a regular fat format.

I believe that to convert the fat you erase the card and place the 256MB Ms file onto the erased 1gb card. (don't really know if that will work but if you click properties on your pc the computer will read fat and not fat 32)

The original poster never gave us feedback and that sucks. Otherwise a normally formatted 1gb card is supposed to work on the TJ-35.

One question how did you format it to fat 32 by using the pc or was it originally new or previously used?
philpalm is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 02:08 PM   #9
pyrophilus
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3 pyrophilus is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by philpalm
So two choices convert your tj-35 to read fat 32 or convert the memory stick to a regular fat format.

I believe that to convert the fat you erase the card and place the 256MB Ms file onto the erased 1gb card. (don't really know if that will work but if you click properties on your pc the computer will read fat and not fat 32)

The original poster never gave us feedback and that sucks. Otherwise a normally formatted 1gb card is supposed to work on the TJ-35.

One question how did you format it to fat 32 by using the pc or was it originally new or previously used?


I used "disk management" in xp and set it to FAT32. No joy, so I re-formatted it again but this time as "FAT".

Tried copying the two files from a freshly Clie formatted 256MB MS Pro (which works in the PDA) to a freshly PC formatted 1GB MS Pro, and still, the PDA does not recognize that there is card installed.
pyrophilus is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 02:34 PM   #10
philpalm
Registered User
 
philpalm's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Alhambra
Posts: 1,209 philpalm is on a distinguished road
Sorry to hear that. Looks like a return is in order. Most companies hate to get their cards back.
Another method to try is using a sony Cybershot camera to reformat the card. Otherwise you are stuck with a "flash card" or a semi-usb zip file.
philpalm is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:55 PM   #11
Bullitt
Registered User
 
Bullitt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 52 Bullitt is on a distinguished road
In System Category there should be "Card Info" and there you can reach "Formatting Card" by Pulldown-Menu.
Have you tried this ?
Bullitt is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 03:00 PM   #12
IcemanJ
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7 IcemanJ is on a distinguished road
If you haven't tried this already (I read fast) - there is an update on the Sony site for using bigger memory sticks on the TJ35. Install the update, and you should be good.
IcemanJ is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:52 PM.

  AD HOSTS ?
  GOOGLE ADS ?
  AMAZON ADS ?

Powered by: vBulletin Version 3.0.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
2001 Entity City, LLC. All rights reserved.